Hedera Helix

Hedera helix, også kaldet vedbend eller engelsk vedbend, er en vedligeholdelsesvenlig stueplante. Placer den hængende plante på et sted i (halv)skygge, og sørg for, at jorden forbliver let fugtig. Det vil give dig mange års glæde af din smukke hængende plante. Hederas kan placeres både indendørs og udendørs, men vær opmærksom på, at planten hurtigt kan formere sig udendørs. Vi anbefaler derfor, at du altid placerer planten i en potte.

Efeu er en populær klatreplante og har været kendt i Holland i årevis. Oprindeligt klatrede denne plante op ad træerne i skoven, nogle gange op til 30 meter høje. Sørg for, at planten ikke klatrer op ad væggen, da det kan give problemer senere hen.

Vanding af Hedera

Sørg for, at Hederas jord altid er let fugtig. Når du vander, skal du undgå, at der dannes et lag vand i bunden af potten. Dette kan i sidste ende føre til rodråd, da rødderne vil lukke sig, hvis der bruges for meget vand. Rodråd kan først blive synligt efter længere tid, men det kan sikre, at planten ikke overlever.

Kontroller først jorden regelmæssigt for at finde ud af, hvor meget og hvor ofte du skal vande planten. Kontroller dette ved at stikke fingeren op til to knoer dybt ned i jorden med nogle dages mellemrum. Hvis jorden allerede er tør efter et par dage, vander du for lidt. Hvis jorden stadig er meget våd, vander du måske for meget.

Vandsystem

Hvis du forbereder stueplanten med Vulcastrat og en vandmåler, kan du vande lettere og bedre. Du vander en gang om ugen, indtil vandmåleren går op. Bemærk venligst: Vandet synker langsomt, så vandmåleren reagerer med en forsinkelse. Om vinteren kan du vande to gange om måneden.

Hedera helix, også kaldet vedbend eller engelsk vedbend, er en vedligeholdelsesvenlig stueplante. Placer den hængende plante på et sted i (halv)skygge, og sørg for, at jorden forbliver let fugtig. Det vil give dig mange års glæde af din smukke hængende plante. Hederas kan placeres både indendørs og udendørs, men vær opmærksom på, at planten hurtigt…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

Tags

Have